Nikola Jokić

Nove brutalne brojke Jokića: I kada nije u krupnom kadru NBA star postavlja rekorde

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.06.2023 09:02
Nove brutalne brojke Jokića: I kada nije u krupnom kadru NBA star postavlja rekorde Tanjug/AP Photo

Svaka utakmica Nikole Jokića priča je za sebe, da li zbog kompletnog učinka i(li) nekog spektakularnog poteza, a kako u kontinuitetu radi čudesne stvari pod košem tako je izrastao u kolekcionara rekorda NBA lige.

Poslednji je postavio u trećoj pobedi Denvera nad Majamijem, u finalnoj seriji obračuna za šampionsko prstenje, kada je po još jednom ušao u istoriju plje-ofa. Eron Gordon je bio efikasniji, sa 27 poena, ali je robusni srpski centar meke ruke sa 23 poena, 12 skokova i četiri asistencije postao prvi igrač sa 500 i više poena, 150 i više asistencija i 250 i više skokova u jednom NBA plej-ofu. 


Imala je i ima američka košarka grandiozne poentere, skakače i pakere, ali niko kao Jokić nije demonstrirao toliko veština na gomili u završnim borbama za titulu, pa je već sada viđen na mestu najkorisnijeg aktera plej-ofa.

Na beskrajnu radost klupskih kolega 28-godišnjaka iz Sombora, njegovog velikog obožavaoca u liku trenera Majkla Melouna, navijača Nagetsa i ljudi koji su u momčiću iz Mege prepoznali "kapitalca" i umeli da ga ubede da im se priključi 2015. godine.