Nikola Jokić

Čuvam Jokića za plej-of: Majkl Meloun otkrio zašto ne igra najbolji igrač Denvera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.04.2023 11:03
Čuvam Jokića za plej-of: Majkl Meloun otkrio zašto ne igra najbolji igrač Denvera Tanjug/AP Photo/Carolyn Kaster

Treću vezanu utakmicu košarkaši Denvera su bili bez najboljeg igrača Nikola Jokića, ali su za razliku od prve dve onu protiv Golden Stejta uspeli da pobede.

Navijači širom sveta postavljaju pitanje zašto srpskog reprezentativca nema u redovima ekipe iz Kolorada, a a odgovor je konačno stigao od trenera Majkla Melouna.

"Nikola nije potpuno spreman da igra. Nije u pitanju nikakvo kalkulisanje ili odmaranje, već jednostavno ne želimo da pogoršamo njegovu situaciju. On ima određenih problema, i ukoliko bi se preopteretio moglo bi da dođe do pogoršanja, a onda bismo ga izgubili na duži vremenski rok", rekao je Meloun.

Zvanično, Nikola Jokić ima problem sa povredom lista, ali mnogo je onih koji spekulišu kako je pravi razlog njegovog odsustva želja trenera Melouna da ga odmori pred početak plej-ofa.

To bi sa jedne strane moglo da bude dobro za igrače Denvera, kojima nedostaje još samo jedna pobeda da bi i matematički obezbedili prvo mesto na Zapadu pred početak doigravanja, ali bi isto tako moglo da utiče na to da Jokić ne dobije MVP nagradu koja mu po svemu viđenom u dosadašnjem delu sezone pripada.