Nikola Jokić

Jokić i dalje favorit za MVP titulu: Dončić napravio skok na listi, Tejtum ne mrda sa pete pozicije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.03.2024 14:18
Košarkaš Denvera Nikola Jokić Tanjug/AP Photo/Nick Wass
Košarkaš Denvera Nikola Jokić

NBA liga objavila je novi presek u izboru igrača za MVP titulu, a prema poslednjim informacijama srpski centar Nikola Jokić i dalje je favorit za prestižno priznanje.

Za razliku od prethodne ankete, zvezda Dalasa Luka Dončić preskočio je Janisa Adetokumba (Milvoki) i Šeja Gildžesa Aleksandra (Oklahoma), pa je sada na drugom mestu liste iza centra Denvera, dok je as Bostona Džejson Tejtum i dalje na petoj poziciji. 

"Možda Jokić zaista ima oči iza glave. Dokle god 29-godišnji Srbin bude ređao tripl-dablove, kao što je to uradio u dominantnoj pobedi nad Niksima, ostaće toliko visoko na vrhu, da neće ni videti ko je iza njega", navodi se na sajtu NBA lige i dodaje:

"Dvostruki MVP nastavlja da se bori za svoj tim iako ima problema sa kukom i bolovima u leđima, ali je uprkos tome pomogao Denveru da naniže četiri pobede. U poslednjih pet utakmica srpski centar beleži 29 poena, 12.5 skokova i 7.8 asistencija."

 

 

Podsetimo, otkako je Džoel Embid ispao iz konkurencije za MVP titulu, Nikola Jokić glavni je favorit za prestižno priznanje. A, pored Luke Dončića, njegov najveći protiv kandidati su Šej Gildžes-Aleksander i Entoni Edvards, čiji su timovi (Oklahoma i Minesota) kotirani visoko na Zapadnoj konferenciji.

Zbog te činjenice, brojni NBA analitičari daju prednost upravo poslednjoj dvojici, ali srećom po srpskog centra, većina tih "tamnoputih poznavaoca košarke", nema pravo glasa u izboru za novog MVP-a.
 

 

Standings provided by Sofascore