NBA

Džoel Embid predaje MVP titulu: Centar Filadelfije mora na operaciju kolena

komentari (0)

Izvor: Tanjug

05.02.2024 10:04
Džoel Embid na meču protiv Golden stejta Tanjug/AP Photo/D. Ross Cameron
Džoel Embid na meču protiv Golden stejta

Košarkaš Filadelfije, Džoel Embid biće podvrgnut operaciji levog kolena i za njega je sezona gotovo izvesno završena, prenose američki mediji.

Klub je izdao saopštenje u kojem ističe da će Embid biti operisan tokom nedelje, ali se ne navodi koliko će košarkaš Filadelfije morati da odsustvuje van terena, dok mediji u SAD spekulišu da ne postoji prevelika šansa da se ondo kraja sezone vrati na parket.

On je prošle nedelje povredio meniskus levog kolena u porazu Filadelfije od Golden Stejta (107:119) i već tada se sumnjalo da je u pitanju ozbiljnijapovreda, što je i utvrđeno dodatnim analizama i pregledima.

Embid je ove sezone već propustio 13 utakmica u NBA ligi i američki mediji navode da košarkaš Filadelfije neće biti u konkurenciji za nagradu za najkorisnijeg igrača u regularnom delu sezone (MVP) u NBA ligi koju je osvojio minule sezone.

Po novom kolektivnom ugovoru igrači moraju da odigraju 65 mečeva u ligaškom delu da bi se kvalifikovali za nagradu kao što je MVP, ali i za učešće na Ol-star vikendu.

Embid je u ovoj sezoni prosečno postizao 35,3 poena i imao je 11,3 skoka i 5,7 asistencija po utakmici, a Filadelfija se trenutno nalazi na petom mestu na tabeli Istočne konferencije NBA lige sa 30 pobeda i 18 poraza.

Kako sada stvari stoje, jedan od glavnih kandidata da osviji MVP titulu je srpski košarkaš, Nikola Jokić, koji je dve godine u nizu pre Embida bio proglašavan za najkorisnijeg igrača i koji ove sezone ponovo blistau dresu Denvera.