NBA

Problemi za Filadelfiju: Ozbiljna povreda Džoela Embida - bira između rehabilitacije i operacije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.02.2024 19:40
Džoel Embid Tanjug/AP Photo/Matt Slocum
Džoel Embid

Džoel Embid je doživeo tešku povredu meniskusa levog kolena, prenose američki mediji. Aktuelni MVP lige se povredio na meču protiv Golden Stejt Voriorsa kada je Džonatan Kaminga pao na njegovo koleno. Dominanti centar će morati na pauzu, a pred sobom ima dve opcije za nastavak sezone.

Embid može da bira da li će odmarati i početi sa rehabilitacijom ili će se odlučiti za operaciju. U slučaju da izabere medicinski zahvat, kamerunskog centra bi mogla da čeka znatno duža pauza. NBA insajderi prenose kako će igrač doneti odluku u ponedeljak. To će znatno utiaci i na sezonu Filadelfija Seventisikersa.

 

 

Mediji prenose i kako je MVP lige igrao sa bolom u kolenu veći deo sezone. Upravo to je i bio razlog što je propustio neke utakmice tokom januara. Uprkos tome, zvanično stoji da je povredu zadobio na meču protiv Golden Stejta kada je Džonatan Kaminga pao na njegovo koleno.

Centar Filadelfije je bio jedan od favorita za MVP priznanje i u ovoj sezoni. U proseku je beležio 35.3 poena, 11.3 skokova i 5.7 asistencija. Ipak, kako će ga povreda odvojiti od terena nekoliko nedelja, Embid automatski neće moći da osvoji MVP nagradu. NBA je od ove sezone uveo pravilo da igrači moraju da odigraju 65 mečeva kako bi se našli u izboru za indvidualne nagrade. Embid neće moći da stigne do te brojke nakon ove povrede.