Nikola Jokić

Pol Pirs zna ko treba da bude MVP: Statistika jasno kaže - Jokić je najbolji

komentari (0)

Izvor: Tanjug

24.03.2023 12:57
Pol Pirs zna ko treba da bude MVP: Statistika jasno kaže - Jokić je najbolji Tanjug/AP Photo/Rick Bowmer

Legenda Bostona, Pol Pirs, veruje da je MVP nagradu ove sezone zaslužio centar Denvera i srpske reprezentacije, Nikola Jokić.

Jokić i ove sezone igra odlično sa 25 poena, 12 skokova i 10 asistencija po meču, dok je njegov Denver prvi na tabeli Zapadne konferencije.

"Bar 65 odigranih utakmica i uticaj na igru. Statistika, timski skor i kako se tim snalazi bez njega na terenu. Naravno, da je ekipa na prva dva mesta u konferenciji. To je za mene MVP, igrač koji najviše vredi. Najbolji igrač nije isto što i onaj koji najviše vredi. Uticaj, konstantnost i timski uspeh. Svi ti kriterijumi 'vrište' ime Nikola Jokić. Moji glavni kandidati su Jokić, Embid i Janis. Kad pogledam, Jokić od svih njih radi najviše sa najmanje kapaciteta. On nema drugog ol-stara. Embid je najbolji strelac, ali ima Džejmsa Hardena. Janis ima Holideja i Midltona. Ko je Denveru drugi najbolji? Mari, Porter Džunior, Gordon? Ne znamo da li su ol-star igrači", zaključio je Pirs.

Iako mnogi smatraju da je Džoel Embid ove sezone u potpunosti zaslužio titulu najkorisnijeg igrača sezone, nema sumnje da će sam finiš uzbudljive sezone odučivati o tome da li će Jokić doći do trećeg uzastopnog, ili će Embid osvojiti svoj prvi MVP trofej.