Nikola Jokić

Niko u NBA ligi ne može da čuva Nikolu Jokića: Pljušte pohvale Erika Spolstre na račun srpskog centra

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.03.2024 12:00
Trener Majamija Erik Spolstra Tanjug/AP Photo/Aaron Gash
Trener Majamija Erik Spolstra

U košgeterskom smislu Nikola Jokić se nije naročito proslavio protiv Majamija sinoć. Postigao je svega 12 poena uz mali broj uzetih šuteva iz igre (5/8), ali je prema rečima trenera Hita Erika Spolstre, ipak ostavio svoj pečat na parketu.

Franšiza sa Floride jurila je rezultat tokom čitavog susreta, u trećoj četvrtini bila je i u blagom suficitu, da bi danak platila nešto skromnijoj igri u poslednjih šest minuta, kada je druga postava Nagetsa predvođena veteranom Redžijem Džeksonom režirala 17:8 seriju za 46. pobedu u sezoni i vodeće mesto na Zapadnoj konfrenciji.

Posle utakmice na konferenciji za medije Erik Spolstra analizirao je poraz svog tima i uz uzdahe divljenja govorio o igri aktuelnih šampiona, koji su po peti put u nizu bili bolji od Majamija - 100:88.

"Generalno sam zadovoljan kako smo igrali, držali smo se do samog kraja, a onda je, kao i mnogo puta ove sezone, Denver upalio `mlaznjake` i preokrenuo utakmicu", počeo je Spolstra i nastavio:

"Džamal je u finišu bio na klupi, ali je njegovo mesto zauzeo Džekson. Igrali su po istom principu, mi smo upali u kontra ritam. Nismo mogli da pogodimo koš, što je u redu, ali, sa druge strane, nismo smeli da dopustimo Nagetsima da se razmašu po terenu."
 


Nastavio je da govori o kvalitetima rivala.

"Denver je kod kuće odlična defanzivna ekipa i za to im se ne prepisuju zasluge. Naročito nakon Ol-star pauze. Kompleksan su tim. Napad im je neverovatan. Imaju toliko oružja u arsenalu. Od pik-en-rola, tranzicije, pozicione igre. Frustrirajuće je..."

Osvrnuo se i na odbranu Bema Adebaja, da bi potom spomenuo i Nikolu Jokića.

"On (Adebajo) može da pokriva pozicije od 2-5 u odbrani i da vam kažem nešto - niko u Ligi ne može čuva Jokića posed po posed, tokom čitave utakmice iz minuta u minut! Adebajo će se staviti u situaciju da bude ranjiv i to je nešto neverovatno. On je takmičar nad takmičarima. Toliko je teško čuvati Nikolu na niskom postu, visokom. Trebate razmišljati o pik-en-rolu, zatvoriti njegove uglove dodavanja. Nije lako... Jokić je veliki igrač i zato mislim da Adebaja treba uvrstiti u idealnu defanzivnu petorku lige", dodao je Spolstra.

Centar Majamija, koji je u više navrata hvalio igru srpskog asa, završio je utakmicu sa 17 poena i 13 skokova, dok je Jokić ostao na učinku 12-14-6.

Denver (46-20) će u narednom kolu gostovati San Antoniju (14-52), dok će Majami (35-30) posle četiri uzastopna poraza pokušati da popravi sliku na terenu protiv Detroita (12-54) u gostima.
 

Standings provided by Sofascore