Nikola Jokić

Jokić izvisio za MVP priznanje: Dončić najbolji u februaru na Zapadu, Tejtum bez premca na Istoku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.03.2024 23:38
Nikola Jokić Profimedia
Nikola Jokić

Iako od "All star" pauze, Nikola Jokić i njegovi Nagetsi igraju besprekorno, o čemu svedoči šest uzastopnih pobeda i ozbiljan skok na Zapadu, NBA liga odlučila je da dodeli priznanje Luki Dončiću za najboljeg igrača konferencije za prošli mesec. 

Po uzoru na srpskog centra i košarkaš Dalasa vodio je svoju ekipu do osam pobeda i tri poraza u februaru. Obzirom da je Jokić glavni favorit za MVP priznanje i na činjenicu da je tokom prošlog meseca zabeležio čak pet tripl-dabl učinaka, domaća javnost nekako je očekivala da će momak iz Sombora po drugi put ove sezone poneti epitet igrača meseca.

Ali, tako nije mislila NBA liga...

Nagrada je dodeljena Dončiću, koji je u rasponu od 11 utakmica beležio 33.4 poena, uz 9.6 skokova i 10.3 asistencije po meču, dok je za najboljeg košarkaša Istočne konfernencije izabran prvotimac Bostona Džejson Tejtum sa učinkom od 27 poena, devet skokova i 6.7 uspešnih dodavanja u proseku.

Što se trenera tiče - šef stručnog štaba Golden stejta, Stiv Ker, najbolji je na Zapadu sa učinkom od 11 pobeda i tri poraza, dok je epitet najboljeg trenera Istoka poneo Erik Spolstra, koji sa klupe predvodi Majami.