Nikola Jokić

Treći Jokićev "tripl-dabl" u nizu: Centar Denvera nastavlja da obara rekorde u NBA ligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.02.2024 08:04
Nikola Jokić na meču protiv Golden Stejta Tanjug/AP Photo/Godofredo A. Vásquez
Nikola Jokić na meču protiv Golden Stejta

Treću utakmicu u nizu centar Denvera, Nikola Jokić završava sa "tripl-dabl" učinkom i sada ih ukupno ima 139 u karijeri, a ovaj ostvaren protiv Golden Stejta mu je 18. u tekućoj sezoni - 119:103.

Reprezentativac Srbije je protiv tima iz San Franciska ubacio 32 poena za 36 minuta provedenih na terenu, a za to vreme je ostvario i po 16 asistecnija i skokova, od kojih 14 pod svojim košem.

Ovim novim sjajnim učinkom Jokić je postao prvi košarkaš u istoriji najjače lige na svetu koji je na tri uzastopne utakmice imao najmanje po 14 skokova i isto toliko asistencija.

 

 

Uz to, dvostruki MVP lige i najveći kandidat da to priznanje osvoji i ove sezone treći put u karijeri  je meč završio sa više od 30 datih poena i po 15 asistencija i skokova, te je po ovom učinku je prestigao Vilta Čembrnejna koji je to dostignuće imao "samo" dva puta, a prvi na listi je Oskar Robertson sa 11 takvih partija.

"Pre nego što je usledila pauza u NBA ligi zbog Ol-star meča imali smo tri uzastopna poraza, a sada smo vezali tri trijumfa. To je sasvim normalno jer tokom sezone uvek ima uspona i padova, a ono što vi kao igrač želite je da taj period dobrih rezultata produžite što je više moguće. Mislim da ekipa radi ono što se od nje očekuje, da igramo dobro i za sada sve ide onako kako smo zamislili", rekao je posle nove sjajne partije srpski košarkaš.

Pored Nikole Jokića raspložen u timu aktuelnog šampiona NBA lige bio je Džamal Maraje sa 27 datih ponea, dok je u poraženom timu najefikansiji bio Klej Tomspon sa 23 poena, a tri manje je imao Stef Kari.