Nikola Jokić

Vil Barton napustio CSKA posle mesec dana: Iz Rusije tvrde - došao nespreman

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.02.2024 21:10
Američki košarkaš Vil Barton Guliver/AP Photo/Brandon Dill
Američki košarkaš Vil Barton

Američki košarkaš i bivši saigrač Nikole Jokića iz Denvera, Vil Barton, okončao je saradnju sa CSKA iz Moskve samo mesec dana po dolasku u rusku prestonicu. 

Prema navodima tamošnjih medija, do okončanja saradnje došlo je zbog "jednog specifičnog uslova", mada pojedini, dobro obavešteni novinari, tvrde da Barton, koji uskoro puni 34 godine, nije prošao lekarske testove.

Iz CSKA su poručili da traže novog igrača na poziciji "dvojke" i "trojke", koji će im pomoći u osvajanju VTB lige, pa su ponovo aktivni na tržištu. Sve oči bile su uprte u Amerikanca, koji ima višegodišnje iskustvo u NBA ligi, ali je dvogodišnja "pauza" otkako je napustio Denver, očigledno, ostavila danak na njegovu formu.
 

 

 

Podsetimo, Barton nije mogao da nađe zajednički jezik sa čelnicima tima iz Kolorada, kada je tražio višegodišnji ugovor u Denveru, zbog čega je trejdovan u Vašington, da bi posle otišao u Toronto, gde se takođe nije nametnuo. Ovog leta ostao je bez angažmana, pa je odlučio da se oproba u Evropi, ali je navodno, došao nespreman.

Gde će biti njegova naredna stanica, ostaje da se vidi. Jedno je sigurno, u pitanju je iskusan košarkaš koji ima gotovo 700 utakmica u NBA ligi, a da se radi o pouzdanom pojačanju, bar što se prohteva u Evropi tiče, govori podatak da je tokom karijere beležio vrlo dobrih 11 poena, četiri skoka i tri asistencije po meču.