Nikola Jokić

Nikola Jokić isključen protiv Čikaga, niko u hali ne zna zašto: Zbunjujuća odluka sudija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.12.2023 08:00
Nikola Jokić Tanjug/AP Photo/Charles Rex Arbogast
Nikola Jokić

Dvostruki MVP najjače košarkaške lige na svetu, Nikola Jokić definitivno u NBA ligi ne dobija tretman kakav bi trebalo po onome što donosi. Rođeni Somborac je ako ne najbolji, onda jedan od najboljih košarkaša na svetu i arbitri širom Sjedinjenih Američkih Država bi trebalo da povedu računa kako se ophode prema njemu.

Novo poniženje koje je reprezentativac Sbije doižoveo u Americi se desilo u Čikagu, gde je izključen u finišu prvog poluvremena, a da niko, baš niko ne zna zbog čega.

Naime, Jokić je krenuo na polaganje pored Nikole Vučevića, Crnogorac ga je zaustavio, verovatno uz faul, a centar Denvera se u trku ka svom košu obratio arbitru koji mu je pokazao isključenje.

Svi su ostali zbunjeni i u šoku, čak su i komentatori meča poručili da ta odluak nije fer.

"Znam vrlo dobro gde je granica i nikada je ne prelazim, a isto je bilo i ovoga puta. Nije to bilo za isključenje, ali ne želim da pričam mnogo o tome da me ne bi kaznili. Jedino ću reći da sam srećan što ova utakmica nije igrana u Srbiji jer bi bilo zanimljivo videti kako bi se završilo", rekao je posle meča Jokić, dok je trener Denvera Majk Meloun dodao:

"Kada mi je sudija rekao zbog kojih reči je isključio Jokića samo sam mu poroučio da smo u moje vreme jedni drugima tepali na taj način. To je situacija koja nas je sve iznenadila."

 

 

Na kraju, Denvere je slavio 114:106 i ostvario 16. pobedu u sezoni na 25 odigranih utakmica. Jokić je meč zavrpio sa četiri poena, a najefikansiji od njegovih saigrača bio je Redži Džekson sa 25 ubačenih ponea, dok je u redovima Bulsa najučinkovitiji bio Kobi Vajt sa 27.