Nikola Jokić

Vembanjama otkrio kako je igrati protiv Jokića: Sada razumem zašto su Nagetsi šampioni

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.11.2023 17:38
Centar San Antonija Viktor Vembanjama Tanjug/AP Photo/David Zalubowski
Centar San Antonija Viktor Vembanjama

Prvi pik sa drafta i najveći prospekt NBA lige još od Lebrona Džejmsa, mladi Viktor Vembanjama, sinoć se prvi put susreo sa Nikolom Jokićem pod obručima na utakmici u kojoj je njegov San Antonio izgubio od Denvera (132:120). A, nakon susreta, govorio je kako prošao okršaj sa srpskim centrom.

Francuski košarkaš postigao je 22 poena, 11 skokova, dve asistencije, uz šest ukradenih lopti, dok je Nikola Jokić završio utakmicu sa 39 poena, 11 uhvaćenih lopti i devet uspešnih dodavanja.

"Bilo je dobro iskustvo, bilo bi naravno još bolje da smo pobedili. Naučio sam mnogo, a tek ću kada budem imao prilike još da ga gledam", rekao je snuždeno Vembanjama i dodao:

"Sada razumem zašto su Nagetsi šampioni. Denver je veoma izbalansiran tim, deluje da se svi dobro poznaju i biće veliki izazov igrati protiv njih u nastavku prvenstva. Svaki put kada se budemo sreli na parketu, biće to meč velikog intenziteta. Ono što je lepo u njihovoj igri, je to što svi znaju svoju ulogu dobro i vidi se da među njima vlada dobra kohezija", zaključio je centar Sparsa.

Denver je u noći za nama zabeležio osmu pobedu na svom terenu, gde su i dalje neporaženi ove sezone, dok je ekipa iz San Antonio upisala 12 vezani poraz.