Nikola Jokić

ESPN: Nikola Jokić je najbolji igrač u NBA ligi

komentari (0)

Izvor: Tanjug

27.09.2023 09:30
ESPN: Nikola Jokić je najbolji igrač u NBA ligi Profimedia

Košarkaš Denvera i srpski reprezentativac Nikola Jokić trenutno je najbolji igrač u NBA ligi, objavio je "ESPN".

"ESPN"je uoči početka nove sezone sproveo istraživanje o najboljim igračima u NBA ligi. Jokić je u kategoriji najbolji igrač dobio 13 glasova, a košarkaš Milvokija Janis Adetokumbo dva.

"U prve četiri sezone ankete, Jokić nije dobio nijedan glas u ovoj kategoriji. Jokić je briljirao u plej-ofu i doveo je prošle sezone Denver do prve titule u NBA ligi. On je proglašen za MVP finala plej-ofa 2023. 'Ko bi drugi mogao da osvoji?', pitao je skaut iz Zapadne konferencije. Adetokumbo se nalazi na drugom mestu, ali je jedini košarkaš koji je dobio najmanje jedan glas u ovoj kategoriji u poslednjih pet godina", navodi "ESPN".

 

 

Košarkaš Dalasa Luka Dončić dobio je najviše glasova u kategoriji: "ko će da bude najbolji igrač NBA lige u narednih pet godina". Dončić je dobio šest glasova, Entoni Edvars tri, a Nikola Jokić i Viktor Vembanjama po dva.

Najviše glasova u anketi: "ko će da bude MVP regularnog dela sezone" dobio je Jokić i to devet. Adetokumbo i Džejson Tejton su dobili po dva glasa, a Devin Buker i Donovan Mičel po jedan.

"Pošto je Jokiću za malo nedostajalo da postane prvi igrač u poslednje četiri decenije koji je tri puta u nizu bio MVP, pošto je prošle sezone završio na drugom mestu iza Džoela Embida, stručnjaci očekuju da srpski centar bude najkorisniji igrač NBA lige u sezoni 2023/2024.", navodi "ESPN".

"Jednostavno je toliko dobar. To je održivost", izjavio je skaut sa Istoka o Jokiću.