Nikola Jokić

Vlade Đurović nakon poraza Srbije u finalu Mundobasketa: Samo da je Nikola Jokić igrao...

komentari (0)

Izvor: Tanjug

11.09.2023 17:40
Vlade Đurović nakon poraza Srbije u finalu Mundobasketa: Samo da je Nikola Jokić igrao... MN Press

Košarkaški trener Vlade Đurović izjavio je danas da smatra da košarka u Srbiji ima perspektivu i da bi sa povratkom Nikole Jokića, samo u drugom poluvremenu, Srbija dobila utakmicu protiv Nemačke.

"Imali smo uzbudljiv dan zato što je igrao Novak Đoković. Ja sam oduševljen što je on pobedio i gledao sam celu noć moram da priznam. Pobedili su i fudbaleri, malo su se izvadili za onaj poraz od Mađarske. Pobedili su i odbojkaši. na žalost košarkaši su izgubili, ali ja kada bih bio kod njih ja bih im rekao 'Glavu gore momci, svaka čast'", rekao je on za Tanjug i dodao da nije očekivao srebrnu medalju.

Prema njegovim rečima, Aleksa Avramović je igrao sjajnu utakmicu, ali ostali igrači nisu bili na nivou na kom su bili prethodnih dana, iz razloga što su verovatno podlegli atmosferi noć pre utakmice da postoji mogućnost da budu prvaci sveta.

"Nemačka je odigrala bolje, jer imaju plejmejkera koji je držao ritam i koji je praktično odlučio sve. Veća su zemlja, imaju veće resurse, ekonomski su jači i imaju ogroman broj stanovnika kao što imaju Španija, Francuska i Italija. Mi treba da budemo zadovoljni jer mi imamo sve sportove, a nema toliko dece koja mogu da se regrutuje i selektiraju", objasnio je on i dodao da je ovo svakako rezultat za poštovanje i da predsednik Srbije Aleksandar Vučić treba da ih primi i da im čestita.

Đurović smatra da mnogo jaka ekipa može da se sastavimo za Olimpijadu ako se svi ujedine ako svi igrači odgovore obavezama koje imaju prema reprezentaciji i ako se prione radu, da mlađi treneri, koji rade sa mladima, se više fokusiraju na individualan rad jer, kako kaže, talenata u Srbiji uvek ima.

"Ja sam čuo mnoge, pa čak i moje kolege koji kažu da igramo bolje bez Jokića. Ajde da mislimo teoretski da se Jokić juče pojavio samo u drugom poluvremenu, mi bi dobili utakmicu. To je najbolji igrač sveta. Drugo, imamo malog Topića, imamo Pokuševskog koji nije bio ovde, nije bio Misić, nije bio Kalinić", istakao je on.

Kaže da iako je ovo takmičenje najboljih reprezentacija sveta na kom treba da budu najbolje sudije, imamo situaciju da nam ne sude najbolje sudije i da sudije sinoć nisu bile na visini zadatka zbog svađa između ULEB-a i FIBA.

"Da ne shvatite pogrešno, nisu sudije odlučile utakmicu, ali nisu nam bile naklonjene. Bilo je mnogo odluka koje su bile na našu štetu i ne možemo biti zadovoljni", naglasio je Đurović.