NBA

Janis nagovestio odlazak iz Milvokija: Moraju da mi pokažu u klubu da žele prsten koliko i ja!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.08.2023 08:30
Janis nagovestio odlazak iz Milvokija: Moraju da mi pokažu u klubu da žele prsten koliko i ja! Tanjug/AP Photo/Jeffrey Phelps

Zvezda Milvokija Janis Adetokumbo, koji je pre dve sezone doneo titulu franšizi iz Viskonsina, mogao bi uskoro da napusti Bakse. Grčki reprezentazivac uskoro će steći pravo na trogodišnji produžetak ugovora, ali prema njegovim izjava, stiče se utisak da je nevoljan da nastavi saradnju sa Milvokijem.

Podsetimo, Janis je 2020. potpisao petogodišnji ugovor. Tokom njegovog mandata u klubu osvojena je i titula. Prva za Bakse nakog gotovo pola decenije. Međutim, stvari ne idu u pravom smeru poslednje dve sezone. 

"Pravo pitanje neće biti ove godine, u brojkama to nema smisla. Ali sledeće godine, sledećeg leta to bi imalo više smisla za obe strane. Čak i tada, ne znam“, rekao je on u intervjuu sa Tanjom Ganguli iz Njujork tajmsa.

"Ne bih bio najbolja verzija sebe da ne znam da su svi na istom nivou razmišljanja, da svi idu na prsten, da će svi žrtvovati vreme daleko od porodice kao ja. I ako ja to ne osećam, ne potpisujem", rekao je Grk.

Sve dok su on i njegovi saigrači, kao i vodeći ljudi franšize na "istoj strani", igraće za Milvoki. U suprotnom...

"Morate da vidite dinamiku. Kakav će biti trener, kako ćemo biti zajedno. Na kraju dana, osećam da svi moji saigrači znaju i organizacija zna da želim da osvojimo titulu. Sve dok smo na istoj strani sa tim i pokažu mi, onda idemo zajedno da osvojimo prvenstvo, ja sam za to", kaže Janis.

"Nikada neće biti ljutnje na Milvoki Bakse. Verujem da smo imali 10 neverovatnih godina i nema sumnje da sam dao sve za grad Milvoki. Sve. Svake noći, čak i kada sam povređen. Ja sam deo Milvoki Baksa. 'Krvarim' zeleno. Znam to", zaključio je Janis.