NBA

Vestbruk po dolasku u Kliperse: Konačni cilj je titula

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.02.2023 18:03
Vestbruk po dolasku u Kliperse: Konačni cilj je titula Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Novi košarkaš Klipersa, Rasel Vestbruk, govorio je za medije prvi put od kako se vratio u Los Anđeles.

Tehnički, nikada nije ni odlazio, pošto je nakon trejda iz Lejkersa u Jutu veoma brzo dogovor raskid saradnje sa "džezerima" i potpisao za Kliperse.

Istakao je Vestbruk da mu je pre svega važna borba za titulu, i da je spreman da se podredi ekipi.

"Razgovarali smo šta tim želi i pričali samo o pobeđivanju. Mislim da je to najvažniji deo, konačni cilj je titula i znamo šta je potrebno da uradimo za to", počeo je Vestbruk, a potom dodao i da je svestan koliko je važno da ga neki tim želi:

"Mislim da je to svakome bitno, svakoj osobi u svakoj situaciji i na svakom poslu, da te mnogo kolega želi tu. Meni je to vrlo bitno. Mnogo cenim to. Dugo sam u ovoj ligi i biti tamo gde si poželjan i prihvataju te mnogo znači".

U Klipersima, iskusni plej će ponovo sarađivati sa Polom Džordžom, sa kojim je svlačionicu delio i u Oklahomi, od 2017. do 2019. godine.

"Prva stvar je što je iz Los Anđelesa, a druga je što je Pol jednostavno sjajna osoba i van košarke. Naša deca su vrlo bliska, naše porodice su bliske, naši roditelji. A samo to stvara sjajnu vezu, bratstvo i iskrenost, pozitivnu i blisku komunikaciju. Uvek me podržavao i pokušavao da pomogne kako god može. Zahvalan sam što mogu da igram s njim. Radujem se tome".

Iako je eksperiment velike trojke (Dejvis, Džejms, Vestbruk) propao u Lejkersima, Vestbruk smatra da može da se uklopi u stil igre Klipersa.

"Zbog načina na koji je tim pravljen, kako igraju, mislim da ću moći da pronađem način da pomognem ostalim igračima. Da se postaram da učinim igru lakšom saigračima, da otkrijem situacije koje vole i koje ne vole, a to će biti proces za mene. Ali spreman sam za izazov".

Na kraju, osvrnuo se na činjenicu koliko mu je važno da uživa dok igra.

"Jedva čekam da se vratim da igram. Volim da igram košarku. Ne samo da igram, već da uživam dok to radim. Da ostanem kod kuće, vidim ženu i decu, odvedem ih u školu, to je važan deo mog dana. Ne postoji ništa važnije od toga. Srećan sam što sam ovde", završio je Vestbruk.