NBA

Lebron Džejms neće u penziju: Igraću dokle god budem mogao

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.07.2023 08:43
Lebron Džejms neće u penziju: Igraću dokle god budem mogao Tanuug/AP Photo/Ashley Landis

Iako će pretposlednjeg dana 2023. godine napuniti 39 godina, Lebron Džejms i dalje ne razmišlja o završetku igračke karijere, kao što se spekulisalo.

Šta više, najbolji košarkaš Lejkersa i jedan od najboljih koji je ikada igrao ovu igru, najavio je da će i naredne sezone biti deo NBA lige, što će biti njegova 21. sezona u najjačoj ligi na svetu.

"Možete da me volite, mada znam da ima i onih koji me mreze, što je u redu, ali ono što uvek morate da radite je da me poštujete zog svega što sam uradio. Nikada nisam bežao od odgovornosti, uvek sam davao sve od sebe i tako će biti i u buduće", rekao je Džejms i dodao:

"Poslednjih nekoliko godina na kraju svake sezone pitam sebe da li sam spreman još da igram. Ne opterećujem se time koliko mogu koševa da postignem i da li ću oboriti neki NBA rekord ili ne. Jedino što me zanma je to da li mogu da igram, a da pri tome nikoga ne varam. Kada budem osetio da na terenu ne dajem ono najbolje od sebe i da nisam u mogućnosti da budem na maksimalnom nivou, ja ću se povući. Na sreću, danas nije taj dan", rekao je Džejms.

Lebron Džejms je karijeru počeo 2003. godine u dresu Klivlenda, potom je nastupao za Majami, odakle se vratio u Kavalirse, a onda 2018. godine prešao u Los Anđeles Lejkerse.

Četiri puta je bio NBA šampion i isto toliko puta MVP finala, 19 puta je nastupao na Ol star mečevima, a zvanično je, sa 38.652 poena najefikasniji košarkaš u istoriji NBA lige.