NBA

Dante Egzum naučio da šutira u Partizanu: NBA insajderi analizirali tržište i novo pojačanje Dalasa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.07.2023 17:10
Dante Egzum naučio da šutira u Partizanu: NBA insajderi analizirali tržište i novo pojačanje Dalasa MN Press

Pouzdani američki portal "The Athletic" analizirao je početak prelaznog roka, objavivši neke interesantne podatke vezane za veteranske ugovore u NBA ligi, gde je ujedno pomenut i nekadašnji košarkaš Partizana Dante Egzum.

Novinar ovog lista Džon Holindžer govorio je najviše o Finiksu i načinu na koji je franšiza iz Arizone, pronašla "rupu u zakonu", odnosno "grešku u sistemu" NBA lige, pošto je tokom leta dovela nekoliko igrača za minimalne veteranske ugovore, koji su, zapravo, isplaćeni solidnom svotom novca.

Sansi su pomno pratili dešavanja na letnjoj pijaci proteklih dana. Izabrali su nekoliko dobrih opcija, a u klub su pristigli Erik Gordon, Jutu Vatanabi, Dru Jubenks, Čimezi Metju, Džoš Okogi i Keita Bejts Diop i to sve za kratkoročne ugovore, poput onog što je Brus Braun dobio u Indijani.

"Možemo da kažemo da je ovo mala pobeda Finiks Sansa, a posebno se hvali potpis Bejts Diopa koji bi svojim šutem i dobrom odbranom mogao da pomogne u plej-of trci. I dalje ne možemo da ih nazovemo najvećim pobednikom letnjeg prelaznog roka, jer makar jednog treba da zadrže sledećg juna, ali u 'vrednosti igrača po dolaru' odradili su svoj maksimum na veteranskom minimumu", rekao je Holindžer.

On se potom dotakao transfera Dantea Egzuma, koji se posle sjajne godine u Partizanu, vratio u NBA ligu, gde će od naredne sezone nositi dres Dalasa. Paralelu je podvukao zbog činjenice da je i bivši plej crno-belih takođe zaključio saradnju na godinu dana, iako je po prikazanoj igri u Evropi, verovatno i zaslužio jači ugovor (2.7 miliona dolara).

"Dalas je doveo Dantea Egzuma iz Evrope, koji je nakon skoro dve haotične godine igrao odlično u beogradskom Partizanu. Poslednji NBA meč je odigrao u januaru 2021. godine, a u Partizanu je naučio da šutira i imao 38,8 odsto za tri poena i 84,7 odsto sa linije za slobodna bacanja. Bio je jedan od najboljih igrača Evrolige i sezonu počinje sa 28 godina što se smatra odličnim potpisom za jednogodišnji minimum. Mavsi su obezbedili potpis Dvajta Pauela i Seta Karija gde su takođe finansijski odlično prošli", zaključio je američki analitičar.