NBA

Sabonis ostaje u Sakramentu, Kingsi "odrešili kesu": Litvanac i Vezenkov napadaju prsten

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.07.2023 09:23
Sabonis ostaje u Sakramentu, Kingsi "odrešili kesu": Litvanac i Vezenkov napadaju prsten Tanjug/AP Photo/Godofredo A. Vásquez

Domantas Sabonis, sin legendarnog litvanskog košarkaša Arvidasa, odlučio je da produži saradnju sa Sakramentom i prihvati petogodišnji ugovor Kingsa vredan 217 miliona dolara.

Franšiza iz Kalifornije rešila je da osigura ostanak sjajnog centra, koji je protekle sezone uz Dierona Foksa vodio Kingse do plej-ofa posle punih 16 godina. Bio je jedan od ključnih igrača Sakramenta u tom pohodu, a tokom sezone beležio je 19.1 poena, 12.3 skoka i 7.3 asistencije.

Sakramento je ovim potpisom potvrdio da ima visoke ambicije u NBA ligi naredne sezone, a i u godinama koji dolaze. Prethodno su dogovorili saradnje sa Harisonom Barnsom, Trejom Lajlsom, Aleksom Lenom i Sašom Vezenkovim, MVP igračem Evrolige, koji je napustio Olimpijakos posle pet sezona i parafirao trogodišnji ugovor sa Kingsima vredan 20 miliona dolara.

Harison Barns ostaće u Sakramentu naredne tri sezone za 54 miliona dolara. Trej Lejls je potpisao dvogodišnji ugovor vredan 16 miliona, dok je Aleks Len dobio 3.2 miliona za jednu sezonu.

Sakramento je minulu sezonu u NBA ligi okončao u polufinalu plej-ofa, posle poraza od Golden stejta, tada aktuelnog šampiona u sedam utakmica serije.