NBA

Lilard tražio trejd, hoće u Majami! Zvezda NBA lige napušta Portland posle 11 godina

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.07.2023 19:13
Lilard tražio trejd, hoće u Majami! Zvezda NBA lige napušta Portland posle 11 godina AP Photo/Craig Mitchelldyer, File

Najbolji košarkaš Portlanda Dejmijan Lilard zatražio je trejd! Američki plejmejker, koji čitavu karijeru proveo u Blejzersima odlučio je da posle 11 sezona napusti tim i okuša sreću negde druge, a prema informacijama ESPN-a, karijeru bi mogao da nastavi u Majamiju, Filadelfiji ili u Los Anđeles Klipersima.

Kako navode američki mediji, Majami je željena destinacija za Lilarda, ali još uvek nije isključio ni preostale dve adrese. Blejzersi su navodno raspoloženi da se reše 32-godišnjeg plejmejkera i njegovog "debelog" ugovora, u nameri da dovedu mlađe, talentovane igrače, koji će uz pojačanja sa ovogodišnjeg drafta činiti okosnicu tima za narednu sezonu.

Američki mediji takođe podsećaju da se Lilard nedavno sreo sa generalnim menadžerom tima Džonom Kroninom kako bi razgovarali o njegovoj budućnosti u klubu, da bi se sinoć naprasno odlučio za trejd... Prava pozadina iza njegove odluke se još uvek ne zna, ali je vrlo verovatno činjenica da otkad su ga Blejzersi draftovali pre 11 sezona kao šestog pika, nije uspeo da se približi tituli.

 

 

Njega će u ekipi zameniti mladi Skot Henderson, treći pik sa ovogodišnjeg drafta, oko kog će Blejzersi ubuduće graditi tim. Što se Lilarda tiče, od njega se očekuje da pređe u Majami, gde bi igrao zajedno u paketu sa Džimijem Batlerom, dok bi na drugu stranu verovatno prešao Tajler Hiro, uz naravno, ekstra mlađu snagu. Američki mediji takođe podsećaju da je franšiza sa Floride dodatno motivisana da ojača roster ovog leta, posle novog poraza u finalu NBA lige.

Dejmijan Lilard godinama je lice franšize iz Portlanda. Ova sezona mu je bila jedna od najboljih u karijeru, ako ne i najbolja, a tokom takmičenja beležio je neverovatnih 32.2 poena po meču, uz 7.3 asistencije i 4.8 skokova u proseku.