Nikola Jokić

Nikola Jokić je sa druge planete! Donovan Mičel sanja MVP titulu, ali je svestan kome pripada

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.02.2023 13:15
Nikola Jokić je sa druge planete! Donovan Mičel sanja MVP titulu, ali je svestan kome pripada TanjugAP Photo/José Luis Villegas

Najbolji košarkaš Klivlenda i jedna od velikih zvezdi NBA lige Donovan Mičel govorio je o MVP trci, gde je istakao da bi voleo da osvoji prestižnu nagradu, ali da su brojke Nikola Jokića neverovatne ove sezone.

Srpski centar i aktuelni dvostruki MVP lige nalazi se u životnoj formi. U proseku beleži 24.7 poena, 11.5 skokova i 10.1 asistencija po utakmici, a nedavno je i zabeležio 21. tripl-dabl u sezoni. Zbog njegovog učinka, kao i plasmana Nagetsa na Zapadnoj konferenciji, Jokić je ponovo u najužoj konkurenciji za trofej "Majkla Džordana", što je nedavno pokazala i anketa ESPN-a, u kojoj je As Nagetsa osvojio čak 77/100 glasova za najkorisnijeg igrača lige i 913 bodova.

Poređanja radi, Janis Adetokumbo iz Milvokija osvojio je 552 bodova, dok je Džoel Embid imao 552, što jasno govori o dominaciji srpskog centra u NBA ligi.

"Naravno da bih voleo da osvojim tu nagradu, sigurno. Ali, ne mogu da lažem, da li ste gledali šta Jokić radi? To je zaista neverovatno! Ne znam koliko je ljudi osvojilo MVP nagradu tri godine zaredom. Verujem da sam i ja u toj konverzaciji, ali on je trenutno sa druge planete!", rekao je Mičel i dodao:

"Videli ste Džejmsa pre nekoliko godina, kao i Janisa. Nama kao da dosadi uspeh. Želimo to da promenimo. Ponekad sve jednostavno sve ostaje isto i mislim da je on čovek u kog treba gledati. Džejson Tejtum takođe ima odličnu sezonu, Luka Dončić, Janis Adetokumbo, Džoel Embid..."

Posebno se osvrnuo na Embida, centra Filadeflije, koji je poslednje dve godine bio glavni konkurent Jokiću u MVP trci. Njegovo ime se ne spominje mnogo ove sezone, a Mičel smatra da je možda i potcenjen zbog toga.

"Čini mi se da njega baš ne poštuju, a on je košarkaš koji konstantno svake večeri pruža maksimum svojoj ekipi... Mislim da i on treba da bude u konverzaciji za MVP titulu. Jokić i on definitivno zaslužuju poštovanje", zaključio je Donovan Mičel.

Denver je trenutno na vodećem mestu Zapada sa učinkom 41-18 i ukoliko ekipa iz Kolorada zadrži visok plasman na kraju regularnog dela sezone, srpski centar bi mogao da osvoji treću uzastopnu MVP titulu, po čemu bi se izjednačio na večnoj listi sa Bilom Raselom, Lerijom Birdom i Viltom Čemberlejnom.

Standings provided by Sofascore