Nikola Jokić

Najnovija istraživanja pokazuju: Nikola Jokić osvaja treću MVP titulu!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.02.2023 18:10
Najnovija istraživanja pokazuju: Nikola Jokić osvaja treću MVP titulu! Tanjug/(AP Photo/David Zalubowski)

Nikola Jokić glavni je kandidat za osvajanje treće uzastopne MVP titule, navode američki mediji.

Srpski reprezentativac i košarkaš Denvera nalazi se u životnoj formi. Ove sezone u proseku beleži 24.7 poena, 11.5 skokova i 10.1 asistencije po utakmici, a nedavno je u pobedi Nagetsa nad Dalasom (118:109), upisao 21. tripl-dabl u sezoni.

Zbog odličnih partija, odavno se nalazi u žiži javnosti, a nakon nove ankete koju je sproveo ugledni "ESPN", istraživanja pokazuju da je srpski centar ponovo prvi favorit za osvajanje titule najkorisnijeg igrača lige.

Naime, u izboru stotinu američkih novinara, svako je imao zadatak da izabere petoricu igrača, koji bi potencijalno osvojio MVP nagradu za regularni deo sezone. Jokić je osvojio čak 77 glasova za prvo mesto i sa 913 bodova, ubedljivo je vodeći na listi. Drugi je Janis Adetokumbo (Milvoki) sa 552 bodova, dok je Džoel Embid (Filadelfija) treći sa 490.

Ključni faktor u glasanju biće plasman NBA ekipe na kraju sezone. Denver je prvi na Zapadu sa 41 pobedom i 18 poraza i ukoliko tim iz Kolorada zadrži visoku poziciju, nema sumnje da će srpski reprezentativac po treći put u karijeri osvojiti ovu prestižnu nagradu.

Time bi se pridružio legendarnim NBA velikanima, poput Lerija Birda, Vilta Čemberlejna i Bila Rasela, koji su u tri navrata uzastopno proglašeni za najkorisnije igrače lige.