NBA

Niksi odustali od Rouza, bivši MVP napušta Njujork ili završava karijeru? Povrede su učinile svoje...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.06.2023 14:13
Niksi odustali od Rouza, bivši MVP napušta Njujork ili završava karijeru? Povrede su učinile svoje... Tanjug/AP Photo/Darron Cummings

Nekadašanji najbolji igrač NBA lige Derik Rouz, na pragu je odlaska iz Njujorka, saopštili su američki mediji. Niksi neće iskoristi opciju produžetka saradnje sa iskusnim veteranom (35), koji su na snazi pod ugovorom od pre dve godine, pa je sva verovatnoća da če MVP za sezonu 2010/11 potražiti novu sredinu, ili pak završiti karijeru, budući da se više ne nalazi u jeku mladosti.

Momak iz Čikaga, koji je sa Bulsima harao ligom dobrim delom početka ove decenije, ispao je iz rotacije Tima Tibodoa ove sezone zbog čestih povreda, pa je franšiza iz Njujorka odlučila da preispita njegove finansijke želje. S obzirom da su ga problemi sa skočnim zglobom odvojili od parketa i da nema naznaka da će se njegova zdravstvena slika promeniti naredne sezone, Niksi su rešili da mu "skrešu" primanja (15 miliona dolara godišnje) kako bi napravili mesta u "seleri kepu" za nova pojačanja. 

Navodno su mu ponudili znatno manji, veteranski ugovor, ali je veliko pitanje hoće li iskusni plejmejker, koji je odigrao svega 53 utakmice tokom protkle dve sezone, pristati na novu saradnju. Podsetimo, on je peti najplaćeniji igrač Niksa u ovom trenutku. Američki mediji takođe podsećaju da bi, ukoliko Rouz odustane od novog ugovora sa Niksima, lako mogao da pređe u LA Lejkerse ovog leta, gde bi imao epizodnu ulogu, kao i u Njujorku. Ali, sve je to još uvek u domenu nagađanja.

Derik Rouz stigao je u Nikse pre tri godine i odmah je pomogao ekipi da se plasira u plej-of, a koliko je uticaj imao te 2020/21 sezone, dovoljno govori podatak da je bio treći u izboru za najboljeg šestog igrača lige. Međutim, kao i u većem delu njegove karijere, povrede su ga odvojile od terena. Konkretno, prošle sezone imao je problema sa skočnim zglobom, zbog čega je ispao iz ritma, pa i ne čudi što su se čelnici Niksa odlučili na ovakav korak.