NBA

Legenda NBA lige oduševljena Jokićem: Nikola je najpametniji centar svih vremena!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.06.2023 13:57
Legenda NBA lige oduševljena Jokićem: Nikola je najpametniji centar svih vremena! Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Nekadašnji košarkaš Detroita i živa legenda NBA lige Ajzea Tomas izjavio je da je Nikola Jokić jedan od najinteligentnijih centara svih vremena.

Bivši as Pistonsa imao je prilike da se uveri lično u kvalitete srpskog centra, kada je sinoć uživo posmatrao pobedu Denvera u Majamiju, gde se Nikola Jokić istakao sa 23 poena, 12 skokova i četiri asistencije.

"Jokić možda nije jedan od najvećih, ali je verovatno među najpametnijim centrima svih vremena. Ima rešenje za svaki problem. Ako igrate odbranu čovek na čoveka. Ako ga udvajate, on je odličan dodavač. Ako igrate zonu, on se postavlja na slabijoj stani. Čita odbranu bolje nego mnogi centri i plejmejkeri. Karim Adbul-Džabar, Šek O'Nil, Vilt Čemberlen, Bil Volton su bili sjajni poenteri, ali Nikola zna šta, kad i kako da se čini. Zna gde da se postavi, ne za svoj poen, nego da razbije odbranu."

Ajzea Tomas nebrojano puta je poredio Nikolu Jokića sa slavnim Arvidasom Sabonisem, litvanskim centrom, koji je takođe bio poznat kao sjajan dodavač. Ali, ipak smatra da bi u današnje vreme jedino Medžik Džonson igrao u stilu srpskog asa.

"Da je Medžik igrao danas, bio bi centar kao Jokić. Da se razumemo, govorim o intelektu. To je ono što ubija Majami kompletnu seriju. Nikola jednostavno ima odgovore za svaku situaciju", zaključio je Tomas.