NBA

Frustrirajuće, ali uvek smo išli težim putem ove sezone: Trener Majamija još vidi svetlo na kraju tunela

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.06.2023 11:16
Frustrirajuće, ali uvek smo išli težim putem ove sezone: Trener Majamija još vidi svetlo na kraju tunela Tanjug/AP Photo

U noći između petka i subote, po srednjeevropskom vremenu, košarkaši Denvera savladali su Majami pred njegovom publikom i s vođstvom 3:1 finalnu seriju plej-ofa vratili u Kolorado, gde će na prelazu iz 12. u 13. jun (02.30, TV Arena 1 Premium) imati priliku da četvrtim trijumfom zaključe najblistaviju sezonu u svojoj istoriji. 

Svestan je toga i Majamijev trener, Erik Spolstra, pa opet ne gubi nadu u hvatanje priključka, izjednačenje i čudesan preokret. Ili barem samo želi u to da ubedi navijače tima sa Floride i američku javnost. 

"Svi već u svlačionici pričaju samo o jednoj stvari, rekao sam im posle ovakve utakmice ne bi trebalo da spavaju i ne verujem da će iko spavati. Uvek smo išli težim putem ove sezone i očigledno da ćemo morati i sada. Samo jedna stvar nas zanima, kako ovu seriju da vratimo u Majami. Imamo takmičare, momke koji vole da se nadmeću, samo razmišljamo kako da pobedimo u Denveru i vratimo seriju u Majami", poručio je Erik Spolstra.

Da bi njegove reči bile pretvorene u dela potrebno je mnogo toga napraviti u sledećem sudaru sa Nikolom Jokićem, Eronom Gordonom i ostalim adutima Majka Melouna. Odnosno, popraviti ili izbeći u odnosu na prethodni susret. 

"Kada god bismo prišli na osam ili šest razlike, oni bi odgovorili serijom i to je bilo frustrirajuće. Na kraju je Brus Braun pogodio nekoliko bitnih šuteva umesto Marija i uspeli su da pobede... Njihove brze ruke, povratne lopte Jokića, naša loša komunikacija i izgubljene lopte, a uz to smo promašili nekoliko šuteva u bitnim momentima koje smo mogli da pogodimo. Kombinacija svega dovela nas je do poraza, ali moraću da ponovo odledam utakmicu".

Strateg Hita učinio je sve što je u njegovoj moći da igrači neutrališu Jokića (23 poena) i Džamala Mareja (15), ali nije baš najsrećniji ishodom dela taktike nameštene protiv udarnog tandema Nagetsa. 

"Teško je reći. Jokić je imao probleme sa faulovima, šutirao je trojke čime je promenio tok meča. Uglavnom smo uspeli da ih držimo u očekivanim granicama, ali su poeni Gordona, a posebno Brauna bili presudni", zaključio je Spolstra analizu novog poraza.