NBA

Kris Pol dobio otkaz u Finiksu: Sansi prave mesta u "seleri kepu" za mlađe zvezde

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.06.2023 11:30
Kris Pol dobio otkaz u Finiksu: Sansi prave mesta u "seleri kepu" za mlađe zvezde Tanjug/AP Photo/Matt York

Čelnici Finiksa otpustili su Krisa Pola, saopštili su američki mediji. Kako se navodi, iskusni veteran više nije u planovima Sansa, nakon dolaska novog trenera Frenka Vogela, pa će 38-godišnji plejmejker od ovog leta postati slobodan agent.

Klub iz Arizone, doduše, ima pravo da zadrži Pola na još godinu dana za sumu od 30.8 miliona dolara, ali će se verovatno odreći te mogućnosti, kako bi uštedeli sredstva za "seleri kep" i ugovore Deandrea Ejtona, Devina Bukera i Kevina Durenta.

Prema njegovom sadašnjem ugovoru, Sansi duguju plejmejkeru 30.8 miliona dolara za tekuću sezonu i isto toliko ukoliko bi ga zadržali i naredne godine. Međutim, čelnici Finiksa doneli su odluku da okončaju saradnju sa Polom pre 28. juna i tako aktiviraju klauzulu u njegovom ugovoru, po kojoj bi mu isplatili 15 miliona za ovu sezonu, uštedevši gotovo polovinu sredstava za plate ostalih igrača.

 

 

Kako navode pojedini američki mediji, franšiza iz Arizone bi verovatno odmah potpisala novi ugovor sa Polom za pomenutu sumu, naročito zbog činjenice da je izrazio želju da završi karijeru u Finiksu, sa kojima još uvek gaji nade o šampionskom prstenu.

Pored ovakvog epiloga, postoji i opcija trejda. Kris Pol van sezone živi u Los Anđelesu, gde namera da ostane po okončanju karijere, pa postoje naznake da bi se možda oprobao u lokalnim Lejkersima ili Klipersima, ali je sve to još uvek u domenu nagađanja.