NBA

Frenk Vogel blizu klupe Finiksa: Dogovorena petogodišnja saradnja vredna 31 milion dolara

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.06.2023 09:40
Frenk Vogel blizu klupe Finiksa: Dogovorena petogodišnja saradnja vredna 31 milion dolara AP Photo/David Zalubowski, File

Nekadašnji trener Lejkersa, koji je sa timom iz Los Anđelesa osvojio titulu u "bablu", Frenk Vogel, postaće novi šef stručnog štaba Finiksa, javljaju američki mediji.

Ekipa iz Arizone, koju su mnogi videli kao novog šampiona, naročito posle dolaska Kevina Durenta, ispala je u drugoj rundi plej-ofa od Denvera, a ceh je platio tadašnji trener Monti Vilijams. Amerikanac je zbog loše odbrambene taktike protiv Nikole Jokića i Nagetsa okarakterisan kao glavni krivac za visoki poraz u seriji (4:2), pa je vlasnik franšize iz Arizone Mat Išbija, odlučio da u dogovoru sa svojim timom dovede trenera koji je ekspert u defanzivnom pristupu igre.

Prema navodima tamošnjih medija, Vogel se nalazi u završnoj fazi pregovora sa Sansima i uskoro bi trebalo da potpiše petogodišnji ugovor sa njima vredan 31 milion dolara. U trenerskoj karijeri zabeležio je 431 pobedu i 389 poraza, a osim Lejkersa, vodio je Indijanu i Orlando.