Nikola Jokić

Da je Amerikanac, bio bi Bog u NBA: Oglasio se i Durent, pa obrisao komentar - Jokiću nije stalo da postane zvezda

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.06.2023 08:51
Da je Amerikanac, bio bi Bog u NBA: Oglasio se i Durent, pa obrisao komentar - Jokiću nije stalo da postane zvezda Tanjug/AP Photo/Matt York

Nikola Jokić nastavlja da pomera granice u NBA ligi, gde sigurno korača ka svom prvom šampionskom prstenu. Njegovi Denver Nagetsi vode 2:1 u finalnoj seriji protiv Majami Hita i na dobrom su putu da naprave istoriju, a kola ekipe iz Kolorada vodi upravo srpski as, koji je odličnim partijama u plej-ofu pobrao hvalospeve mnogih NBA analitičara, a među njima se našao i autor podkasta "Le Batard Show".
 
Naime, u pomenutoj emisiji, voditelj podkasta rekao je nedavno da bi Nikola Jokić bio značajno veća zvezda u NBA ligi da je Amerikanac, pošto je, kako kaže srpski as "kombinacija Medžika Džonsona i Lerija Birda".

"Imate igrača stranca koji, da je Amerikanac, bio bi zvezda. Bog. Belac koji dominira u NBA? Da, on je belac, ali mi ga ne poznajemo i ne razumemo. Odakle on dolazi? Oh, sr**e, kakva je njegova prošlost. Njegova braća, šta? Šta je sve to? Sve je to grubo izvan vašeg verovanja. On je Medžik i Bird i Amerika ga mrzi", rekao je Batard.
 

Njegovi komentari izazvali su popriličnu reakciju na društvenim medijima, vest se ubrzo proširila, pa je tako došla i do asa Finiksa Kevina Durenta, koji je imao šta da kaže o ovoj temi.

"Mislim da Jokić niti želi da bude zvezda, niti mu je stalo da to bude. Samo hoće da ode na posao, potom se vrati kući, priča preko 'facetime-a' sa konjima i skoči u bazen", napisao je Amerikanac na svom društvenom profilu, ali je ubrzo obrisao komentar iz prostog razloga što bi neko mogao pogrešno da ga protumači.