NBA

Milvoki ima novog trenera: Adrijan Grifin preuzeo Bakse

komentari (0)

Izvor: Tanjug

06.06.2023 10:02
Milvoki ima novog trenera: Adrijan Grifin preuzeo Bakse Chris Young/The Canadian Press via AP, File

Košarkaški klub Milvoki saopštio je danas da je dosadašnji pomoćni trener Toronta, Adrijan Grifin imenovan za novog trenera Baksa.

Grifin (48) je na mestu trenera Milvokija zamenio Majka Budenholzera, koji je dobio otkaz posle eliminacije Baksa u prvom kolu plej-ofa Istočne konferencije NBA lige od ekipe Majamija.

Grifin je u karijeri igrao za Boston, Dalas, Hjuston, Čikago i Sijetl, a bio je pomoćni trener u Milvokiju od 2008. do 2010. godine. On je potom bio pomoćni trener u Čikagu, Orlandu, Oklahomi i Torontu, a 17. je trener u istoriji franšize:

"Adrijan je veoma cenjen trener i bivši igrač, koji će doneti iskustvo našem timu. Njegov trenerski pedigre je na šampionskom nivou. On je idealni izbor za naš tim, zaslužio je ovu priliku", rekao je generalni menadžer Baksa, Džon Horst, prenosi zvanični sajt kluba.

Grifin je istakao da je počastvovan što je dobio priliku da vodi Milvoki:

"Baksi su šampionska organizacija i oduševljen sam što ću da radim sa kvalitetnim i talentovanim igračima. Uzbuđen sam što sam se vratio u Milvoki i jedva čekam da počnem da radim sa igračima", rekao je Grifin.