NBA

Milvoki Baksi otpustili su trenera Majka Budenholcera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.05.2023 08:09
Milvoki Baksi otpustili su trenera Majka Budenholcera Tanjug/AP Photo/Lynne Sladky

Iznenađenje jeste, ali senzacija nije: Milvoki Baksi su otpustili trenera Majka Budenholcera. Iako je treneru ostalo još dve godine ugovora u kojem bi zaradio 16 miliona dolara, Baksi su procenili da je vreme za rastanak, a glavni razlog je eliminacija od Majamija na startu plej-ofa.

"Odluka da se napravi ova promena bila je veoma teška. Bad je pomogao u vođenju tima poslednjih pet sezona, vodio nas do prve titule u poslednjih 50 godina u eri trajnih uspeha. Zahvalno smo mu na kulturi vođenja tima i pobeda koje je stvorio u Milvokiju. Ovo je prilika za nas da se ponovo fokusiramo i gradimo šampionsku sezonu", izjavio je generalni menadžer kluba Džon Horst.

Šesti put u istoriji NBA se dogodilo da ekipa sa najboljim procentom pobeda u sezoni bude eliminisan od osmog nosioca. Badenholceru se zamera na vođenju utakmica protiv Majamija, na izgubljene dvocifrene prednosti u četvrtoj i petoj utakmici, na to što nije tražio tajm-aut u finišu pete utakmice...

Bivši trener Atlante Houksa je za pet sezona na klupi Milvokija zaista napravio veoma dobre rezultate, tri puta je sezonu završavao kao najboljerangirani tim, a 2021. je osvojio i titulu. Na 391 meču ostvario je 271 pobedu i 120 poraza.