NBA

Ovo će biti veliki izazov, Spolstra sumirao poraz od Denvera: Moramo u školu!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.06.2023 08:55
Ovo će biti veliki izazov, Spolstra sumirao poraz od Denvera: Moramo u školu! Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Trener Majamija Erik Spolstra nije bio naročito srećan posle poraza njegove ekipe od Denvera u prvoj utakmici velikog finala NBA lige.

Nagetsi su pred svojim navijačima slavili 104:93, a jedan od junaka ekipe iz Kolorada bio je Nikola Jokić, koji je upisao još jedan tripl-dabl učinak, svoj osmi u plej-ofu, oborivši pritom nekoliko rekorda vrednih pomena.

Nakon utakmice Spolstra je održao konferenciju za medije, gde je na početku upitan da li ga je lepršava igra Nagetsa, kojim slučajem, možda iznenadila?

"Da, moramo u školu, imali su odličan ritam i posebno u prvom poluvremenu, nismo bili na dobrim pozicijama, pa smo se posle snašli u drugom poluvremenu. Na ovom nivou moraš da budeš u utakmici sve vreme i naravno da nikada nećeš dobiti sve na tacni da bude lako, a ovo će biti veliki izazov i zahteva više od nas pa da vidimo šta možemo da popravimo."

Osvrnuo se i na činjenjicu da je Majami imao samo dva slobodna bacanja u toku utakmice.

"Imali smo neke otvorene šuteve i previše puta smo odustali od plana što moramo da čestitamo Denveru i načinu na koji su uvodili trećeg defanzivca i štitili reket, pa su nam osujetili igru, usporili tempo, oduzeli detalje... Agresivan su tim, moramo da pronađemo druge načine da plan sprovedemo u delo", rekao je Spolstra.

Drugi meč finala je na programu u noći između nedelje i ponedeljka uz direktan prenos na TV Arena sport.