Nikola Jokić

Batler ima recept za Jokića: Moraćemo da ga zaključamo!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.06.2023 08:53
Batler ima recept za Jokića: Moraćemo da ga zaključamo! Tanjug/AP Photo/Charles Krupa

Nikola Jokić je na usnama svih navijača Denver Nagetsa pred početak sutrašnje serije finala NBA lige (petak, 2.30, TV Arena Premium 1), ali je i u glavama igrača Majami Hitsa. 

Razloga za strah pred borbu za šampionski prsten postoji kod igrača Majamija, pogotovo što su od Jokića, koga je podržao sa Rolan Gariosa Novak Đoković, Mareja i ostalih igrača Nagetsa izgubili poslednjih šest mečeva! U toj seriji nisu uspevali da zadrže Nikolu koji je uvek imao dabl-dabl, a tri puta tripl-dabl.

"Jokić je jedinstven igrač. On nema slabosti u pogledu njegove fizike i veštine igranja. On na bezbroj načina može da utiče na igru i pobedu svog tima", rekao je trener Majamija Erik Spolstra.

Majami pobedio Denver u avgustu 2020.

Majami nije pobedio Denver Nagetse još od avgusta 2020. godine kada je bilo 125:105. Nikola Jokić, Džamal Marej i saigrači dobnili su poslednjih šest mečeva.

Džimi Batler je odigrao plej-of fantastično, a pred finalnu seriju izneo je i način na koji može da se sačuva Jokić.

"Moraće da ga čuvanju sva petorica košarkaša na parketu. On radi sve tako dobro, da je prosto teško predvideti poteze. Moraćemo da zatvaramo praznine, ne smemo da imamo propuste u defanzivi. Jokić je glavni ključ finalne serije i kako bi DJ Kaled rekao "moraćemo da ga zaključamo", istakao je Batler.

Bem Adebajo je jedini pravio centar Majamija, Kevin Lav i Kodi Zeler su malo igrali protiv Bostona. Adebajo je do sada uglavnom gubio rat protiv Jokića, mada je poneku bitku i dobio.

"Moramo da prisilimo Jokića na teške šuteve. To će biti najvažnija stvar za mene. On može da napravi neverovatna dodavanja, da završi sa 12 asistencija i razigra ceo tim. A, opasno je da se razigra ceo Denver", rekao je Adebajo.

Priče su ispričane, Denver i Majami kreću od sutra u bitku za šampionski prsten. Po kladionicama favorit je Denver i čak se najviše predviđa da če u finalu biti 4:1 za Nagetse. Nije ni čudo jer je Denver bio najbolji tim Zapada, a Majami osmi na Istoku.