NBA

Vukčević raspametio Amerikance: Postigao 21 poen i izazvao oduševljenje NBA skauta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.05.2023 09:01
Vukčević raspametio Amerikance: Postigao 21 poen i izazvao oduševljenje NBA skauta MN Press

Košarkaš Partizana Tristan Vukčević, koji je dobio dozvolu kluba da napusti Beograd i ode u Sjedinjene Američke Države zbog predstojećeg NBA drafta, ostavio je sinoć odlučan utisak pred pred NBA skautima.

Naime, na utakmici mladih budućih zvezda, Tristan Vukčević pokazao je koliki je uticaj imao Željko Obradović na njega i šta je sve naučio pod palicom najboljeg trenera Evrope. U takozvanom "draft combine" meču, krilni centar Partizana ušao je sa klupe i za tek 16 minuta na parketu postigao 21 poen, uz fenomenalne procente šuta. Postigao je tri trojke iz isto toliko pokušaja, dok je za dva poena šutirao osam od 10!

 

 

Uz to pogodio je i dva slobodna bacanja iz tri pokušaja. Zabeležio je dva skoka, a imao je i jednu izgubljenu loptu. Nakon meča Vukčević je dobio hvalospeve američkih novinara, a pojedini predstavnici tamošnjih medija otišli su korak dalje i otkrili da ga čeka dobar plasman na NBA draftu, zbog načina na koji vidi igru i činjenice da ima 211 centimetara.

 

 

Osim Vukčevića, od srpskih košarkaša koji će izaći na draft pominju se imena Nikole Đurišića i Mihaila Boškovića. Klubovi NBA lige odabraće 58 igrača, a sam draft će tradicionalno biti održan po završetku sezone 22. juna u Njujorku.