NBA

Brejk u Bostonu! Džimi Batler i "družina" ne prestaju da iznenađuju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.05.2023 08:05
Brejk u Bostonu! Džimi Batler i "družina" ne prestaju da iznenađuju Tanjug/AP Photo/Marta Lavandier

Košarkaši Majamija nastavljaju svoju sjajnu seriju u post sezoni. Nakon što su plej-of upali sa osmog mesta, Džimi Batler i družina "uzeli su skalp" Milvokiju i Njujorku, prepustivši im svega tri utakmice, da bi u noći za nama napravili još jedno iznenđenje, uzevši brejk Bostonu u prvoj utakmici finala Istoka - 123:116 (28:30, 29:36, 45:25, 20:25).

U susretu punog preokreta, u kom su obe ekipe imale i prednost veću od deset poena, pobednik je odlučen u finišu meča. Boston je na krilima Tejtuma i Brauna otišao na odmor sa prednošću od devet poena (66:57), da bi ekipa sa Floride uhvatila priključak u trećoj četvrtini, kada su Batler i njegov tim serijom trojki dobili ovu deonicu sa čak 20 razlike.

Majami je tako pred poslednju deonicu poveo 103:91, ali je zatim usledio novi nalet Seltiksa. Brogdon i Vajt doneli su energiju sa klupe, Braun je pogađao sa poludistance, da bi Tejtum sa penala polako "krckao" vođstvo rivala i za tili čas, na dva minuta do kraja Boston je prišao na minus -4 (110:114). 

Međutim, taman kada je atmosfera u TC Gardenu dostigla vrhunac i kada su navijači priželjkivali završnicu sličnoj onoj protiv Filadelfije, ekipa Erika Spolstre povukla je "ručnu". Nikako nisu mogli da pogode šut iz igre, a loša efikasnost u napadu, odrazila se i na njihovu igru na drugom delu terena. Majami je ubrzo sa dve vezane trojke Martina i Batlera (120:110) ponovo stekao dvocifrenu prednost, koju je bez većih problema sačuvao do poslednjeg zvižduka.

Kao i obično, listu strelaca Majamija predvodio je Batler sa 35 poena, Adebajo je dodao 20, dok su Martin, Lauri, Vinsent i Štrus postigli po 15 poena. Sa druge strane i Boston je imao dosta raspoloženih košarkaša, šestorica su završila utakmicu sa dvocifrenim brojem poena, a najefikasniji bio je Tejtum sa 30.

Treća utakmica Bostona i Majamija igra se 20. maja s početkom u 02:30 časa.