Nikola Jokić

Jokić je sve bliži vrhu večne liste: Da li će Kid i Džejms "pasti" u plej-ofu?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.05.2023 12:15
Jokić je sve bliži vrhu večne liste: Da li će Kid i Džejms "pasti" u plej-ofu? Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Nikola Jokić je još jednom spektakularnom partijom doveo Denver do prednosti od 1:0 u finalnoj seriji Zapadne konferencije NBA lige. Iako su mnogi predviđali da se Srbin neće komotno osećati protiv Los Anđeles Lejkersa, dvostruki MVP je odigrao briljantnu rolu, upisavši 34 poena, 21 skok i 14 asistencija.

Bio je to Jokićev šesti "tripl-dabl" u plej-ofu ove sezone, a ukupno 12. van regularnog dela. Srbin je sve bliži Lebronu Džejmsu i Džejsonu Kidu na večnoj listi, jer pomenuta dvojica broje po 107, s tim da se Kid davno penzionisao, dok Jokić sada ima 105 dvocifrenih učinaka u najmanje tri kolone.

Zanimljivo je da je i Džejms imao priliku da u prvoj utakmici finala upiše "tripl-dabl", ali mu je za to falila jedna asistencija (26 poena, 12 skokova i 9 asistencija), tako da je naš centar, ipak, smanjio razliku i ozbiljno preti da do kraja plej-ofa izbije na četvrto mesto večne liste. Kada se to dogodi ispred njega biće samo Rasel Vestbruk (198), Oskar Robertson (181) i Irvin Medžik Džonson (138).

Naredni meč Denver i Lejkersi igraju u noći između četvrtka i petka takođe u Koloradu, uz direktan prenos na Areni sport.