NBA

Vunderkid iz Francuske poslao snažnu poruku: Budite spremni, dolazim po prsten!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.05.2023 12:00
Vunderkid iz Francuske poslao snažnu poruku: Budite spremni, dolazim po prsten! Tanjug/AP Photo/Laurent Cipriani

Jedan od najperspektivnijih košarkaša današnjice Viktor Vembanjama, najverovatnije će početi svoju NBA karijeru u San Antoniju, koji je u noći za nama pobedio na draft lutriji i dobio pravo prvog pika.

Prema svemu sudeći to će sigurno biti 19-godišnji košarkaš francuskog Metropolitana, za koga su se brojni klubovi "otimali" tokom sezone, "tankirajući" plasman u regularnom delu sezone, a sreća je na kraju ipak pogledala Spurse, koga sa klupe predvodi legendarni Greg Popovič.

U nameri da ga bolje upozna sa svetom, NBA liga je čak rešila da otkupi prenose utakmica njegovog tima u francuskom šampionatu, gde tokom sezone beleži preko 20 poena u proseku, pa samim tim i ne čudi veliko interesovanje američkih medija, koji su sinoć došli u Vembanjamin dom u Parizu, gde su zajedno ispratili ovogodišnji draft.

"Ja sam oduvek bio timski igrač. Uradiću sve što je u mojoj moći da pobedimo što više utakmica. Želim da osvojim prsten što je pre moguće, tako da budite spremni", euforičan je bio Vembanjama nakon saznanja da će od sledeće sezone igrati u NBA ligi.