Nikola Jokić

Dejvis: Skidam kapu Jokiću; Džejms: Nagetsi nas ubili u tranziciji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.05.2023 09:22
Dejvis: Skidam kapu Jokiću; Džejms: Nagetsi nas ubili u tranziciji Tanuug/AP Photo/Ashley Landis

Nikola Jokić imao je istorijsko veče protiv LA Lejkersa, gde je uspeo i da obori nekoliko rekorda. Utakmicu je završio sa još jednim tripl-dablom, šestim u ovogodišnjem plej-ofu, a kada se na to sve doda i dobar učinak ostalih igrača, bilo je jasno da će Nagetsi odbraniti domaći teren i povesti u finalu Zapadne konferencije.

Tokom prvog poluvremena ekipa iz Kolorada je naročito bila dominantna, pošto je u jednom trenutku imala i 21 poen prednosti, da bi nakon boljeg izdanja Lejkersa u drugom delu igre, meč ušao u neizvesnu završnicu, ali je ipak pobeda u ostala u Denveru - 132:126.

Posle utakmice zvezde gostujućeg tima Lebron Džejms i Entoni Dejvis sumirali su utiske i u prvi plan istakli kvalitete Nagetsa, kao i učinak srpskog centra.

"Udarili su nas u usta na startu. Imali su više ofanzivnih skokova nego što smo mi imali ukupno skokova u prvom poluvremenu... Ubili su nas u kontrama u prvom poluvremenu, imali su 10/10 sa linije slobodnih bacanja. Znam da je utakmica dobijena za 48 minuta, ali oni su uspostavili ritam u prva 24 minuta i mi smo ih jurili u naredna 24", rekao je Lebron, nakog čega se nadovezao i Dejvis.

Centar Lejkersa imao je odličan meč uprkos nešto sporijem startu, a utakmicu je završio sa 40 poena i 10 skokova. Međutim, to nije bilo dovoljno da se zaustavi maelstrani Jokić...

"On je dvostruki MVP. Veoma je vešt, očigledno kao što njegove brojke pokazuju. Pogodio je nekoliko teških šuteva. Pokušavali smo da mu otežamo. Menjali čuvare i šeme, ali on igra sjajno cele sezone, a posebno u ovom plej-ofu. Tako da mu skidam kapu", rekao je Dejvis.

Komentar je dao i Rui Hačimura, koji je takođe dobio ulogu da čuva Jokića pod košem.

"Pokušavao sam da budem uz njega. To je bio deo našeg plana igre, pričali smo o tome pre utakmice. Treneri su mi rekli da ću i ja da čuvam Jokića. Mislim da je to bio dobar plan, da smo u drugom poluvremenu uradili dobar posao na njemu. Moramo da pogledamo snimak ponovo sutra i vratimo se na sledeću utakmicu", zaključio je košarkaš Lejkersa.

Druga utakmica na programu je u petak od 02:30 uz direktan prenos na TV Arena sport.