NBA

Boston napravio brejk protiv Filadelfije: Seltiksi sada imaju 2:1 u polufinalu Istoka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.05.2023 08:22
Boston napravio brejk protiv Filadelfije: Seltiksi sada imaju 2:1 u polufinalu Istoka Tanjug/AP Photo/Matt Slocum

Košarkaši Bostona uspeli su da naprave brejk u trećem meču polufinalne serije Istočne konferencije NBA lige protiv Filadelfije i sada oni imaju prednost 2:1 - 114:102.

Prvo poluvreme jeste bilo neizvesno, gosti su poveli 14:4, domaćin je uspeo da preokrene na 29:28, ali u drugom delu meča je izostala ta dramatičnost, budući da su Seltiksi bili sigurni i dominantni.

Najefikasniji na meču je bio Džoel Embid koji je ubacio 30 poena i uhvatio 13 lopti, dok je u redovima pobedničke ekipe Džejson Tejtum imao po tri poena i skoka manje od novog vlasnika MVP titule u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Ne baš prijatna scena, u kojoj je glavni akter bio upravo Embid, viđena je na pet minuta pre kraja susreta kada je pri padu tokom borbe za loptu centar Filadelfije svom snagom nagazio na glavu prvotimca Bostona Granta Vilijamsa koji je zbog toga morao da napusti igru.

Na sreću, pored krvavog nosa, Vilijams nije imao nikakve druge posledice, a Embid nije dobio sankcije, jer je ustanovljeno da je do gaženja došlo sasvim slučajno.

Četvrti susret Siksersa i Seltiksa na programu je već u nedelju uveče (21.30, TV Arena 2 Premium), a Boston će na tom susretu mati priliku da dođe do prve meč lopte za plasman u finale Istočne konferencije.