NBA

NBA na Areni: Jokić i Denver kreću u pohod na titulu, pre njih na terenu Memfis i Lejkersi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.04.2023 13:00
NBA na Areni: Jokić i Denver kreću u pohod na titulu, pre njih na terenu Memfis i Lejkersi Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Košarkaši Denver Nagetsa od četiri sata i 30 minuta na TV Arena 1 Premium posle ponoći počinju svoj pohod ka NBA tituli.

Predvođeni Nikolom Jokićem, u prvoj rundi će morati da nadigraju nezgodnu ekipu Minesote. Timbervulfsi su možda bolje rečeno, nepredvidivi. Pre svega Rudi Gober. Trener ekipe Kris Finč ne zna da li će dobiti verziju Francuza koji je bio defanzivni igrač godine, ili će bivši košarkaš Jute nasrnuti na saigrača.

Ipak, sa Denverom ove godine Minesota ima polovičan učinak, 2-2. Naravno, Nagetsi su bili prvi na krjau regularnog dela i ulaze u ovu seriju kao favoriti, ali i sa oprezom, pošto Minesota ima puno oružja.

Glavna napadačka snaga su Entoni Edvards i Karl-Entoni Tauns, a ne sme se zaboraviti ni Majk Konli, iskusni plejmejker koji sa Goberom igra drugi najefektivniji pik end rol u ligi (prvo mesto zauzimaju Stef Kari i Drejmond Grin). Takođe, treba napomenuti da je Kris Finč ranije bio u Denveru i da je zaslužan za sistem igre koji je stvoren oko Jokića, te nema sumnje da on zna kako da ga pobedi.

U svakom slučaju, Denver se pita u ovoj seriji, a nema sumnje da ćemo na TV Arena sport moći da uživamo u magičnim potezima dvostrukog MVP-ja, Nikole Jokića.

Pre njih, od 21.00 na TV Arena 2 Premium odmeriće snage Memfis i Los Anđeles Lejkersi.

Memfis je sezonu završio kao drugi, dok su "jezeraši" doigravanje morali da izbore kroz plej-in turnir.