NBA

Kakva drama u Mineapolisu: Gober izgubio narav - udario saigrača, čitava klupa morala da reaguje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.04.2023 00:18
Kakva drama u Mineapolisu: Gober izgubio narav - udario saigrača, čitava klupa morala da reaguje Twitter/Printscreen

Košarkaš Minesote Rudi Guber upao je večeras u žižu javnosti, kada je na utakmici protiv Nju Orleansa napao saigrača. Tokom poslednje utakmice regulanog dela NBA lige, 216 centimetara visoki centar fizički je nasrnuo na Kajla Andersona tokom jednog taj-auta.

"Pesničenju" je prethodio verbalni sukob, a prema video snimku ispod, tuča je mogla da bude znatno većih razmera da se trener Timbervulvsa i kompletna klupa nije umešala. Ubrzo su reagovale i sudije, a Gober je morao ranije u svlačionicu.

 

 

S obzirom da na stroge zakone NBA lige, ostaje da se vidi sa kakvim će se sankcijama suočiti Francuz, koji će gotovo sigurno dobiti i novčanu kaznu. Iako još uvek nije poznato koliko bi ona mogla da iznosi, zbog izazivanja sukoba na terenu većina NBA igrača prethodno je morala da izdvoji sumu od 15.000 do 50.000 dolara.

Utakmica Minesote i Nju Orleansa završena je na kraju rezultatom 113:108 u korist Timbervulvsa. Gober je odigrao 13 minuta i postigao dva poena. dok je Anderson postigao osam uz devet skokova i četiri asistencije.