NBA

Adetokumbo beži od "očiju javnosti" - ne želi da bude lice NBA lige već uzor svim košarkašima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.04.2023 13:27
Adetokumbo beži od "očiju javnosti" - ne želi da bude lice NBA lige već uzor svim košarkašima AP Photo/Morry Gash

Iako je poslednjih godina jedan od najdominantnijih košarkaša na svetu, krilni centar Milvokija Janis Adetokmubo teško se nosi sa hvalospevima američke javnosti, koja već godinama predstavlja Grka kao lice NBA lige.

Uz Nikolu Jokića i Džoela Embida, dvostruki MVP jedan je od kandidata za osvajanje titule najkorisnijeg igrača lige ove sezone. Međutim, prema svemu sudeći, to laskavo priznanje, nije na umu Adetokumba ove godine, koji je uprkos velikim očekivanjima javnosti, želi samo da igra košarku i da se bori za šampionske titule, a ne za individualna priznanja.

"Ne želim da budem više lice NBA lige, zaista! To mi nije na listi priroteta", rekao je Adetomubo za "Washington Post" i dodao:

"Hoću samo da igram košarku i ništa više. Ako zbog toga budem u očiju javnosti, super, ali to nije moj fokus. Znate li šta zaista želim? Hoću da postanem uzor svim igračima koji žele da se bave ovim sportom", rekao je Adetokumbo.

Njegova izjava izazvala je reakcije u Americi, gde su pojedini mediji preneli da je Grk bio poprilično neskroman u svom zapažanju. Međutim, s obzirom da je godinama jedan od najdominatnijih košarkaša u ligi, kao i da je bivši dvostruki MVP i šampion, malo je tih ko će osporiti njegovu veličinu.
 

 

 

Baksi ove sezone imaju najbolji skor u NBA ligi sa 58 pobeda i 22 poraza, a do vodećeg mesta na Istočnoj konferenciji došli su upravo zahvaljujući Janisu. Zvezda Milvokija ove godine beleži 31.1 poen, 18.8 skokova i 5.7 asistencija po utakmici uz odlične procente iz igre - 55.3 odsto.

Jedini je košarkaš u ligi koji se nalazi u Top 5 kategoriji, kada se gledaju brojke u poenima (peti) i skokovima (četiri). Treći je u izboru za MVP igrača lige, a ukoliko dobije naklonost glasača, na čelu kolone smeniće Nikolu Jokića, koji je prethodne dve sezone osvajao trofej "Majkla Džordana".