NBA

ESPN tvrdi: Postoji mogućnost da Topić propusti celu sezonu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.06.2024 18:31
Nikola Topić, košarkaš Crvene zvezde MN Press
Nikola Topić, košarkaš Crvene zvezde

NBA draft je sve bliži, snovi će se ostvariti određenom broju mladih i talentovanih košarkaša, a neke ekipe će izabrati igrača koji će ih jednog dana predvoditi do prstena.

S toga, polemika oko toga ko će koga izabrati je uveliko u toku, a iz dana u dana pojavljuju se predekcije ko bi kad mogao biti draftovan.

Jednu takvu predikciju objavio je "ESPN" koji kao prvog pika vidi Zakarija Risašea iz Burga, a zanimljivo je da je po ovom mediju Nikola Topić 10. najbolja opcija.

Kako navodi "ESPN", strahovi ekipa o Topićevom zdravlju postali su stvarnost onog momenta kada je postalo jasno da je mladi plejmejker delimično pokidao ligamente kolena. Dužina oporavka još nije ustanovljena, ali "ESPN" ne isključuje mogućnost da Topić propusti celu sledeću sezonu.

Sličan start karijere imali su Čet Holmgren, Džoel Embid, Ben Simons i Blejk Grifin, koji su bili visoko birani na draftu, ali su usled povreda propustili svoju "ruki" sezonu.

Ipak, treba uzeti u obzir da je ovo samo mogućnost, te se ne očekuje veliki pad Topića kada je u pitanju pozicija sa koje će biti draftovan. 

"ESPN" je kao potencijalne destinacije za trenutno košarkaša Crvene zvezde izdvojio San Antonio (četvrti i osmi pik), Jutu (deseti pik), Oklahomu (12. pik) i Portland (14. pik).