NBA

Skoro tri miliona dolara za autogram "G.O.A.T-a" - kartica Majka Džordana oborila sve rekorde na aukciji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.06.2024 00:00
Slavni američki košarkaš Majkl Džordan Guliver/AP Photo/Kin Cheung
Slavni američki košarkaš Majkl Džordan

Kolekcionarska kartica Majka Džordana, na kojoj se nalazi u dresu Čikago Bulsa i sa njegovim autentičnim autogramom, prodata je za rekordnu svotu novca, navode američki mediji. Reč je navodno o prvoj kolekcionarskoj kartici slavnog košarkaša, koje su izuzetno popularne u Americi, a prodata je za vrtoglavih 2.928.000 dolara.
 
Konkretno, ova kartica je iz sezone 2003/04 - 1/1 "Uper Deck Ultimate" kolekcije, gde je ubačen i NBA logo, koji je skinut sa dresa koji je korišćen na utakmici. A, prema navodima "Goldin" trkovačke kuće, ovo je najskuplji prodat predmet računajući sve iz Džordanove kolekcije.
 

 

 


"Reči jednostavno ne mogu da izraze istorijski značaj i vrednost ove kartice. To je bez sumnje najbolja i najvrednija kartica Majkl Džordana, najtraženija koja je ikad proizvedena", napisali su na zvaničnom profilu "Goldina", koja se bavim prodajom kolekcionarskih predmeta.

Kompanije je takođe naznačila da je ovo prva "Džordan kartica". Ocenjena je kao autentična i sadrži prefektan autogram, što je detalj koji često utiče na vrednost ovih kolekcionarskih predmeta.