NBA

Odlučujući meč u Koloradu oborio sve rekorde gledanosti: Serija Denvera i Minesote za anale!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.05.2024 17:22
Košarkaš Denvera Nikola Jokić u prodoru tokom meča sa Minesotom Tanjug/AP Photo/Abbie Parr
Košarkaš Denvera Nikola Jokić u prodoru tokom meča sa Minesotom

Košarkaši Minesote savladali su Denver u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije, eliminisavši aktuelne šampione u relativno ranoj fazi takmičenja, a sedmi susret koji je odigran u Koloradu, ostaće upamćen po jednom neobičnom rekordu.

Naime, sedmu utakmicu Denvera i Minesote u direktnom prenosu pratilo je čak 8.41 miliona navijača preko TNT sports kanala i propratnih platformi, što je postala nagledanija plej-of utakmica prvog i drugog kola u istoriji NBA lige.

Susret u "Bol areni" tako je nadmašio legendarnu utakmicu Orlanda i Bostona iz 2009. godine, kada je prema zvaničnoj statistici, čak 8.38 miliona ljubitelja košarke bilo kraj malih ekrana.

Podatak da je Denver bio toliko propraćen u plej-ofu, dodatno dobija na značaju, pošto se neobična stigma vrti već godinama oko Nagetsa, koji navodno nisu atraktivna ekipa za gledanje, ali ovi podaci, dokazuju suprotno. 

Naravno, delom i zbog i Minesote, koja u svom taboru ima superstara u liku Entonija Edvardsa, čija sama pojava na terenu privlači pažnju dobrog broja navijača.