NBA

Indijana imala pobedu "u džepu", pa izgubila posle produžetka: Boston poveo 1:0 u finalu Istočne konferencije NBA lige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.05.2024 08:05
Dereik Vajt na meču protiv Indijane Tanjug/AP Photo/Charles Krupa
Dereik Vajt na meču protiv Indijane

Prvotimac Bostona, Džejson Tejtum postigao je 36 poena i uhvato 12 lopti, od kojih 10 pod svojim košem i uz još četiri  asistencije, odnosno tri ukradene lopte, najzaslužniji je što su Seltiksi poveli 1:0 protv Indijane u finalnoj seriji Istočne konferencije NBA lige.

Ljubitelji košarke su mogli da uživaju u izvrsnim potezima igrača oba tima, čak su imali i to zadovoljstvo da pobednik bude rešen tek posle produžetka, a rezultat je na kraju bio 133:128.

 

 

Indijana je na sedam sekundi do kraja regularnog dela meča imala prednsot 117:114, a onda je Džejlen Braun iz gotovo nemoguće situacija, potpuno iz kornera uspeo da pogodi šut za tri poena i obezbedi svom timu produžetak, a kasnije i pobedu, da bi utakmicu završio sa 26 poena, dok je Džru Holidej imao dva poena više.

Kada se podvuče crta ključni parametar u pobedi Bostona bile su izgubljene lopte kojih je Indijana imala 21, a Seltiksi čak šest manje.

Najviše "prodatih" lopti, čak pet, u timu Indijane je imao Aron Nesmit koji je meč završio sa 14 poena, a najjučinkovitiji u redovima Pejsersa bio je Tajris Halibarton sa 25 datih poena i 10 asistencija.

Naredni meč u finalnoj seriji Istočne konferencije NBA lige na programu je u noći između četvrtka i petka (02.30), uz dirktan prenos na kanalu TV Arena 1 Premium, a domaćin je ponovo Boston.

 

Cup tree provided by Sofascore