NBA

Sad da odbranimo domaći teren: Nikola Jokić posle izjednačenja u polufinalnoj seriji Zapada

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.05.2024 07:59
Nikola Jokić Tanjug/AP Photo/Abbie Parr
Nikola Jokić

Nikola Jokić je takav igrač da kod njega nikada ne postoji euforija. On je miran kad njegova ekipa izgubi, a isti takav je i kad ostvari značajnu pobedu kao što je ona u Mineosti za izjednačenje na 2:2 u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije NBA lige.

Srpski centar je ponovo bio najbolji pojedinac u redovima aktuelnog šampion i dokazao da je MVP priznanje sa pravom završilo u njegovim rukama, kao i da je glavna poluga ovog tima Nagetsa.

"Vratili smo seriju u Denver i sada smo mi ti koji želimo da odbranimo domaći teren. Mislim da je cela ekipa odigrala sjajno, ostvarili smo značajnu pobedu, a sve one loše stvari koje su nam se događale u prethodnom periodu su nas učinile još jačima i naučile nas da se nikada ne predajemo. Nastavili smo sa borbom i izjednačili na 2:2", rekao je posle meča Jokić.

Zajedno sa njim sjajnu partiju je pružio i Aron Gordon, ali i Džamal Marej, zbog čega ih je trener Majkl Meloun nahvalio na konfrenciji za medije posle meča.

"Sva trojica su odigrala fantastično. Nikola je radio ono u čemu je najbolji, Gordon je bio odličan, baš kao i Marej. Ono što meni kao treneru posebno znači je što se njih trojica sjajno razumeju i dopunjuju na terenu. Jokić i Marej uvek izaberu najbolje rešenje i nije im važno ko je od njih dvojice upustio šut, a i Gordon se odlično slaže sa njima", rekao je Meloun posle meča.

Naredni meč polufinalne serije Zapadne konferencije NBA lige igra se u sredu ujutru od 04.30 časova uz direktan prenos na kanalu TV Arena 1 Premium.