NBA

Finiks smenio Vogela i doveo Bundeholzera: Šampionski trener sa Majamijem ponovo u NBA ligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.05.2024 17:30
Bivši trener Milvokija Majk Budenholzer tokom utakmice deli savete svojim igračima Tanjug/AP Photo/Lynne Sladky
Bivši trener Milvokija Majk Budenholzer tokom utakmice deli savete svojim igračima

Samo dan nakon što je Finiks ostao bez trenera, uprava franšize iz Arizone našla je zamenu za Frenka Vogela, a prema navodima pouzdanih NBA insajdera u pitanju je bivši šef stručnog štaba Milvokija - Majk Budenholzer.

Iskusni stručnjak koji je sa Baksima osvojio titulu 2021. godine, napravio je pauzu od košarke protekle sezone prvi put još od 1996. godine otkako je uplovio u trenerske vode, a sada je navodno spreman da se vrati na veliku scenu NBA lige.

Kako su preneli Šams Šaranija i Adrijan Vojnarovski, uprava Finiksa i dalje gaji velike ambicije za šampionski prsten. Frenk Vogel, trener šampionskog kalibra, poznat prvenstveno po svojoj defanzivnoj taktici, nije opravdao očekivanja u seriji sa Minesotom, koja je sa 4:0 "pometlala" njegove Sanse, pa je, logično, došlo do smene na klupi. 

 

 

Izbor je na kraju pao na bivšeg stratega Atlante i Milvokija, koji je trenerski zanat "pekao" punih 17 godina kod Grega Popoviča u San Antoniju pre nego što je 2013. seo na klupu Hoksa. Tamo je proveo pet sezona, da bi na kormilo Milvokija stigao 2018. godine. 

U franšizi iz Viskonsina takođe je proveo pet sezona. Sa njima je i osvojio titulu 2021. godine. A, kormilo tima napustio je protekle godine kada je u prvom kolu plej-ofa ispao od Majamija, inače, budućeg vicešampiona.

Budenholzer i uprava Sansa navodno su utanačili i poslednje tačke ugovora, pre kojem bi 54-godišnji stručnjak trebao da zarađuje cifru od čak osam nula, dok se ozvaničenje saradnje očekuje u narednim danima.