NBA

Tristan Vukčević: Nisam se osećao prijatno u Partizanu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.04.2024 19:39
Tristan Vukčević, košarkaš Vašingtona Tanjug/AP Photo/Alex Brandon
Tristan Vukčević, košarkaš Vašingtona

Tristan Vukčević iz večeri u večeri igra sve bolje u dresu Vašingtona i deluje da se pronašao u NBA ligi koja mu očigledno prija.

Vukčević je u Vizardse došao iz Partizana i to na njegovu inicijativu, a svoju odluku pojasnio je za španski "Mundo Deportivo".

"Bila je to moja odluka, nije mi se sviđalo u Partizanu. Proveo sam tamo dve veoma loše godine. Kada se ukazala prilika, rekao sam: Baš me briga, platiću i to je to. Dogodilo se mnogo stvari, ne želim da ulazim previše u detalje. Ali, nisam mnogo igrao i zbog toga se nisam osećao prijatno", rekao je Vukčević za Mundo Deportivo.

Govorio je Tristan i o Željku Obradoviću.

"Mnogo mi je pomogao, uvek lepo govorim o njemu. Imao sam 18 godina kada sam došao i to što sam imao priliku da vidim košarku negde drugde mi je zaista pomoglo, mogu tako da kažem".

Tristan je na početku karijere bio u Real Madridu, ekipi koja uvek ima najviše ciljeve i za njega nije bilo mesta.

"Bilo je mnogo igrača na mojoj poziciji, Trej Tompkins, Jabusele, Dek... Nije bilo mesta i razumeo sam. Dogovorili smo se da odem u Partizan, što nije bilo loše. To je nešto što sam razumeo, nadam se da ću jednog dana ponovo igrati u Real Madridu. To je najbolji klub na svetu, svako mora da ima to iskustvo, to je nešto što nigde ne postoji. Biti tako mlad tamo je neverovatna stvar. Morate dosta da čekate na šansu, ali ako je dobijete i igrate dobro, sve postaje nevažno", dodao je Vukčević.