NBA

Dominantna partija Nikole Jokića protiv Klivlenda: Nagetsi pregazili Kavalirse

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

31.03.2024 23:50
Košarkaš Denver Nagetsa, Nikola Jokić na utakmici protiv Klivlend Kavalirsa Tanjug/AP Photo/David Zalubowski
Košarkaš Denver Nagetsa, Nikola Jokić na utakmici protiv Klivlend Kavalirsa

Košarkaši Denver Nagetsa su slavili protiv Klivlend Kavalirsa 130:101 i tako se vratili na pobednički kolosek nakon dva vezana poraza od Finiks Sansa i Minesota Timbervulvsa. Odličnu i veoma dominantnu partiju je pružio Nikola Jokić koji je upisao 128. "tripl-dabl" u regularnoj sezoni, odnosno 144. u NBA karijeri. Srpski košarkaš je meč završio sa 16 poena, 18 skokova i 16 asistencija. 

Gosti iz Ohaja su nešto bolje otvorili meč, a domaćin je delovao poprilično nepovezano na obe strane terena, te je Majk Meloun reagovao ranim taj-autom. Nakon toga je usledila serija Nagetsa koji su koševima Majkla Portera Džuniora i Kenteviusa Koldvela Poupa stigli do prve prednosti na utakmici (18:16).

 

 

Kako je izašao Jokić na kraju prve četvrtine, usledili su vezani poeni Klivlenda kojima su gosti povratili vođstvo. Denver je nekako održavao priključak, a kada se MVP prošlogodišnjeg finala vratio u igru, Nagetsi zaigrali znatno bolje i do poluvremena stekli osetnijih +9.

Usledila je furizona treća deonica za franšizu iz Kolorada u kojoj su slavili 36:21 i tako sa velikih +24 ušli u završnih 12 minuta. Ogromna prednost je poslužila treneru Melounu da malo i odmori srpskog centra koji je nedavno izjavio kako igra uprkos bolovima u šaci.

 

 

Jokiću su podršku pružili Koldvel Poup sa 22 poena, dok su Porter i Redži Džekson ubacili po 19. U gostujućem timu se istakao timu se istakao Evan Mobli sa 23 poena, Džeret Alen ga je pratio sa 19, a Karis Levert je dodao 15.

Nagetsi će svoj naredni meč odigrati u noći između utorka i srede od 03.00 po srednjeevropskom vremenu, a protivnik će im biti San Antonio Spursi. U istoj noći i u identičnom terminu, Kavalirsi će gostovati ekipši Džeza u Juti.

 

Standings provided by Sofascore