NBA

Srpski as ne izlazi "kralju" iz glave: Jokić jedan od najpametnijih igrača u istoriji košarke

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.03.2024 22:09
Košarkaš LA Lejkersa Lebron Džejms Tanjug/AP Photo/Jae C. Hong
Košarkaš LA Lejkersa Lebron Džejms

Gostovajući u emisiji kod Džej Džej Redika, zvezda LA Lejkersa Lebron Džejms pohvalio je Nikolu Jokića, istakavši da je srpski centar jedan od najinteligentnijih igrača u istoriji košarke.

Kako se bliži kraj regularne sezone, gde se ekipe u NBA ligi bore za što bolji plasman i prednost domaćeg terena u plej-ofu, Lebron Džejms i Džej Džej Redik dotakli su se teme koji će timovi imati prednost u završnici sezone, a prema mišljenju zvezde "jezeraša", to će biti ekipe koje u svojim redovima imaju igrače sa najvećim košarkaškim "IQ-om".

"Najbolje četiri ekipe su one sa najboljim igračima i najboljim trenereima. Ono što će ih razlikovati je košarkaška inteligencija, jer postoje trenuci u igri za koje vas trener ne može pripremiti, video snimak ne može da vas pripremi, istorija igre vas ne može pipremiti, već morate da imate košarkaški inteligenciju da odmah napravite prilagođavanje", rekao je Lebron i dodao:

"Ako nemate taj nivo mentalonog sklopa ili kapaciteta, onda će tim poput Denvera, koji ima jednog od najvećih košarkaških genija u istoriji, kojeg smo videli u Jokiću, Golden Stejt sa Drejmondom, Stefom... Takve stvari pomažu. Verujem da je kada Golden Stejt pobedio Boston da se sve svelo na IQ u finalu, jer po mom mišljenju Boston je imao više talenta. Ljudi kažu iskustvo, ali IQ je ključan", rekao je Džejms, kome nije prvi put da hvali srpskog asa.